Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Vår tanke var att åka till Bryssel, ställa husbilen2013-07-19 14.45.02 någonstans för att genast söka oss till stadens omtalade och populära vattenhål. Bryssel är dock en ganska stor stad som inte alls är bygd för att köra runt i med husbil. Efter fyra timmars virrvarr på motorvägar runt staden och på små gator mellan allt för tätt byggda hus, hittar vi en camping i de södra utkanterna. Campingen stängde dock för två år sedan och vi hänvisas till en annan camping, i Bryssels norra delar, närmare bestämt Grimbergen (som för övrigt är namnet på en helt ok belgisk öl om man gillar öl i stil med Leffe). Men det tog ytterligare några timmar att hitta dit och dagen började försvinna utan att vi ens fått en endaste droppe öl i oss. Hur ska detta sluta?

För att rädda det som fanns kvar av dagens timmar sökte vi först upp en välsorterad ölbutik (Bierschuur). Innan vi gick in lovade vi att först gå runt och inspektera vad som fanns för att sedan i lugn och ro välja ut vilka öl vi skulle ha med oss för kvällen. Men så snabbt vi kom innanför dörrarna blev vi alla som barn i en godisbutik. Vi sprang fram och tillbaka som yra höns och fyllde korgarna helt oplanerat och gjorde precis så som vi sa att vi inte skulle göra. Men på så sätt blev det samtidigt en överraskning till kvällens ölprovning på Grimbergen Camping. Vi hade knappast någon koll på vad vi hade köpt.

2013-07-19 17.09.20Kvällen började lite fruktigt i solen med ”Oud Beersel Framboise Lambic”, ”Floris Passion” och ”Floris Wit-Blanche“. Vi öppnade sedan helt ovetande ”Noblesse” från bryggeriet De Dochter van de Korenaar och blev onekligen lite imponerade. Vi letade genast upp resterande flaskor från samma bryggeri och blev minst sagt hänförda. Ölen överträffade varandra och Korenaars ”Embrasse”, ”Extrase”, ”Belle-Fleur IPA” och ”Bravoure” blev kvällens bästa. Stilen på ölen var de dock mer inspirerade av USA än Belgien, men det behöver man ju inte säga högt. Vi drack ett tjugotal öl till, men alla förtjänar inte sin uppmärksamhet här på bloggen. Men några som bör nämnas är följande; ”Hercule Stout”, ”Guldenberg”, ”Jambe-de-Bois”, ”Hop-Ruiter” och Scheldes ”Oesterstout”.

MVH/Marcus & Oskar

Advertisements